Tweedehands of nieuw zonnescherm?

Tweedehands of nieuw zonnescherm

Bent u opzoek naar zonwering voor uw woning? Dan zijn er twee mogelijkheden waar u naar kunt kijken: tweedehands en nieuwe zonwering. Aan beide zitten voor- en nadelen. Het is maar net wat uw portemonnee toelaat. De vraag is: ‘Zou u wel een tweedehands zonnescherm willen kopen?’

Tweedehands zonnescherm

Er zijn een aantal onderdelen waar u op moet letten als u een tweedehands zonnescherm gaat aanschaffen.

  • Verkleuring van het doek
  • Gebruikssporen aan het doek
  • Aantasting van regenwater (schimmel)
  • Kijken of de elektra het nog doet mits dit aanwezig is
Deze punten zijn belangrijk om bij langs te lopen als u een tweedehands zonnescherm gaat aanschaffen. Tevens zijn de tweedehands schermen aanzienlijk goedkoper dan nieuwe zonneschermen.

Lees verder

Waarom kiezen voor zonwering?

Zonwering

Steeds meer mensen kiezen voor zonwering, maar waarom is dit precies? Kwieq legt u in dit artikel alles uit over de voordelen van zonwering. Wist u bijvoorbeeld al dat zonwering zelfs energiebesparend kan zijn? Lees het artikel en kom erachter waarom dit zo is.

Energiebesparend

Zonwering is niet alleen lekker voor het verkrijgen van extra schaduw in de tuin, het werkt ook energiebesparend. Zo is een goede zonwering een ideaal middel om het binnen koel te houden in huis. Tijdens een warme zomerdag wilt u natuurlijk voorkomen dat het in huis een broeikas wordt. Dankzij de implementatie van een zonwering krijgen zonnestralen niet meer de kans om door te dringen tot uw woonkamer. Het gevolg? U heeft uw airconditioning minder hard nodig.

Lees verder

De voordelen van binnenzonwering

binnenzonwering

U kunt er natuurlijk voor kiezen om een zonwering aan te schaffen buiten uw huis, maar u kunt dit ook gewoon van binnenuit doen. Hoe doet u dat? Door goede luxaflex, gordijnen of shutters te installeren. Kwieq legt u er alles over uit.

Prijzen binnenzonweringen

Om te beginnen, is het natuurlijk handig om een overzicht te hebben van de prijzen voor een goede binnenzonwering. Kiest u voor dit type zonwering, dan zijn er verschillende tarieven. Shutters zijn het duurst, met een prijs van ongeveer 380 euro voor shutters van 160 centimeter breed en 80 centimeter hoog. Rolgordijnen zijn het goedkoopst, door de relatief simpele constructies. Verder hangen de prijzen sterk af van de afmetingen.

Lees verder

Tips voor het behoud van uw zonwering

Zonwering onderhouden

Uw zonwering is niet alleen een mooi gereedschap om zon buiten de deur te houden, want het is ook het visitekaartje van uw woning. En zo’n visitekaartje wilt u natuurlijk graag zo lang mogelijk mooi houden. Kwieq geeft u daarom tips voor een duurzaam gebruik van uw zonwering.

Waarom zonweringen minder mooi worden met de tijd

Om te beginnen is het hiervoor handig om te weten hoe het komt dat uw zonwering met de jaren minder mooi wordt. Dit heeft namelijk te maken met vocht en slechte ventilatie. Deze twee factoren kunnen zorgen voor verkleuringen in het materiaal, waarnaast stormachtige wind het systeem blijvend kan ontwrichten. Hierdoor wordt het moeilijker om uw zonwering te bedienen. In uitzonderlijke gevallen werkt deze zelfs helemaal niet meer.

Lees verder

Zonwering reinigen

Zonwering reinigen of schoonmaken

Van uw zonwering heeft u in de zomer veel profijt. Maar in de herfst en de winter gebruikt u uw zonwering waarschijnlijk heel weinig tot nooit. Als de eerste zonnestralen weer doorbreken en u weer gebruik wilt maken van uw zonwering dan ziet uw zonwering er vaak niet zo fris meer uit. Zonwering krijgt natuurlijk veel te verduren, zon, regen, wind, zand, stof, sneeuw en forst. Natuurlijk zijn kwalitatieve goede zonneschermen of markiezen hier tegen bestand. Een schoonmaakbeurt kan geen kwaad. In dit artikel leest u hoe u dit aanpakt!

Lees verder