Rolluiken

Vergelijk zonwering leveranciers

Tegenwoordig ziet u steeds vaker rolluiken op de gevel van een woning. Rolluiken bieden veel comfort. Het is mogelijk om een ruimte geheel te verduisteren, het is inbraakwerend en rolluiken werken goed isolerend. In de winter zorgen rolluiken ervoor dat de kou buiten blijft en het binnen lekker warm blijft. In de zomer zorgen ze ervoor dat de warmte buiten blijft. Niks is fijner dat een koele omgeving op een warme zomerdag. Er zijn veel verschillende soorten rolluiken, namelijk: inbouwrolluiken, dakraamrolluiken en dakraamrolluiken.

Bediening van rolluiken

U heeft het vast wel eens gezien, een rolluik die snel is uitgerold. Vaak wordt deze elektrisch bediend. Een voorbeeld is een rolluik met een buismotor, deze laat uw rolluiken automatisch zakken. U kunt de rolluiken instellen met een tijdsklok, zo gaan de rolluiken automatisch naar beneden op een door u gekozen tijd. Het is ook mogelijk om de rolluiken te bedienen met een schakelaar. Het bedienen met een schakelaar kan met een wandschakelaar, draaischakelaar, digitale tijdschakelaar of met een afstandsbediening. En natuurlijk is het een optie om de rolluiken handmatig te bedienen. Dit is qua installatie de eenvoudigste manier. Handmatige bediening is met een banden optreksysteem. Welke optie bij u past, is afhankelijk van uw wensen. Kijk ook goed naar de mogelijkheden van uw huis.

Rolluiken en de zon

Wanneer u de buismotor uitbreid met een zonsensor, maakt u goed gebruik van de energie van de zon. Het rolluik maakt gebruik van de warmte van de zon. Zo is het mogelijk op geld te besparen op uw energierekening. De werking is als volgt. Op de kast waar het rolluik in zit, zitten kleine zonnecollectoren. De collectoren vangen de zonnestralen op. De verzamelde energie wordt in de accu opgeslagen, en deze zorgt voor de stroomvoorziening naar de motor. Wie wil er nou niet geld besparen op zijn energierekening?

Uw bedrijf op Kwieq.nl?

Bent u als zonwering leverancier op zoek naar nieuwe klanten? Kwieq biedt u de mogelijkheid om op no-cure, no-pay basis in contact te komen met consumenten en bedrijven!