Tips voor het behoud van uw zonwering

Zonwering onderhouden

Uw zonwering is niet alleen een mooi gereedschap om zon buiten de deur te houden, want het is ook het visitekaartje van uw woning. En zo’n visitekaartje wilt u natuurlijk graag zo lang mogelijk mooi houden. Kwieq geeft u daarom tips voor een duurzaam gebruik van uw zonwering.

Waarom zonweringen minder mooi worden met de tijd

Om te beginnen is het hiervoor handig om te weten hoe het komt dat uw zonwering met de jaren minder mooi wordt. Dit heeft namelijk te maken met vocht en slechte ventilatie. Deze twee factoren kunnen zorgen voor verkleuringen in het materiaal, waarnaast stormachtige wind het systeem blijvend kan ontwrichten. Hierdoor wordt het moeilijker om uw zonwering te bedienen. In uitzonderlijke gevallen werkt deze zelfs helemaal niet meer.

Hoe u dit kunt voorkomen

Maar dat willen we natuurlijk voorkomen. Met deze tips van Kwieq kunt u dan ook langer gebruik blijven maken van uw zonwering. Zo houdt u uw zonwering goed schoon:

  • Als het regent, kunt u uw zonwering beter niet gebruiken. Regent het een beetje, dan kunt u uw zonwering wel uit laten blijven hangen. Rol deze echter nooit op als de wering nog nat is.
  • Wilt u desondanks toch een natte zonwering oprollen? Breekt er bijvoorbeeld een storm uit? Doe dit dan en laat deze zodra het weer droog is opnieuw uithangen (volledig uitgerold).
  • Rol uw zonwering iedere keer compleet op en uit. Zo voorkomt u dat u op den duur te maken krijgt met kleurverschillen in uw zonwering.
  • Zitten er pluisjes op uw zonwering? Verwijder ze met een stofzuiger of droge borstel.
  • Gebruik nooit een hogedrukreiniger of een huishoudsopje voor het schoonmaken van uw zonwering.

Zo beschadigt u uw zonwering niet

Daarnaast hebben we nog enkele tips voor u met als doel dat uw zonwering niet zal beschadigen. Als u tevens rekening houdt met deze tips, geniet u des te langer van uw zonwering.

  • Is er sprake van veel wind? Laat uw zonwering dan opgerold, ook al is uw zonwering gemaakt van een zeer stevig materiaal.
  • Rol uw zonwering altijd op een zeer voorzichtige manier op en uit. Zo voorkomt u dat er vouwen in uw zonwering komen.
  • Laat om de paar jaar naar de bediening van uw zonwering kijken door een expert.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *