Tweedehands of nieuw zonnescherm?

Tweedehands of nieuw zonnescherm

Bent u opzoek naar zonwering voor uw woning? Dan zijn er twee mogelijkheden waar u naar kunt kijken: tweedehands en nieuwe zonwering. Aan beide zitten voor- en nadelen. Het is maar net wat uw portemonnee toelaat. De vraag is: ‘Zou u wel een tweedehands zonnescherm willen kopen?’

Tweedehands zonnescherm

Er zijn een aantal onderdelen waar u op moet letten als u een tweedehands zonnescherm gaat aanschaffen.

  • Verkleuring van het doek
  • Gebruikssporen aan het doek
  • Aantasting van regenwater (schimmel)
  • Kijken of de elektra het nog doet mits dit aanwezig is
Deze punten zijn belangrijk om bij langs te lopen als u een tweedehands zonnescherm gaat aanschaffen. Tevens zijn de tweedehands schermen aanzienlijk goedkoper dan nieuwe zonneschermen.

Nieuw zonnescherm

Als u er wat meer geld voor over heeft, ligt een nieuw zonnescherm binnen handbereik. Bij een nieuw zonnescherm hoeft u niet te letten op gebruikssporen. U moet alleen wel goed kijken naar de prijzen. Een nieuw scherm is aanzienlijk duurder dan een tweedehands scherm. Daarentegen komt een nieuw scherm wel met een garantie periode. Mocht er wat kapot gaan dan kunt u gerust de zonwering specialist inschakelen. Ook worden nieuwe schermen voor u geïnstalleerd en mag u ervan uitgaan dat dit nauwkeurig gedaan wordt.

Prijzen van een nieuw scherm

De prijzen verschillen per zonnescherm. Het doek speelt daarin een grote rol. Neemt u namelijk een egale kleur zonnescherm dan zal u goedkoper uit zijn dan als u een doek neemt met een motiefje er op. Een egaal doek zit rond de €30,- per vierkante meter. Wilt u een complete zonnescherm, dan moet u denken aan een prijs van rond de €1.000,-. Dat is natuurlijk afhankelijk aan de grootte van het scherm dat u wilt hebben. Wilt u een scherm van 300 x 250 cm dan moet u denken aan een prijs rond de €1.500,- voor het gehele scherm.

Dit artikel is geschreven door de heer Van Wieren uit Schiedam. Heeft u suggesties? Vul gerust het onderstaande reactieformulier in. Na goedkeuring plaatsen wij uw reactie op de website.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *