Zonwering reinigen

Zonwering reinigen of schoonmaken

Van uw zonwering heeft u in de zomer veel profijt. Maar in de herfst en de winter gebruikt u uw zonwering waarschijnlijk heel weinig tot nooit. Als de eerste zonnestralen weer doorbreken en u weer gebruik wilt maken van uw zonwering dan ziet uw zonwering er vaak niet zo fris meer uit. Zonwering krijgt natuurlijk veel te verduren, zon, regen, wind, zand, stof, sneeuw en forst. Natuurlijk zijn kwalitatieve goede zonneschermen of markiezen hier tegen bestand. Een schoonmaakbeurt kan geen kwaad. In dit artikel leest u hoe u dit aanpakt!

Schoonmaken

Het is een lastige klus om uw zonwering goed schoon te maken. Vaak is de zonwering op hoogte bevestigd en als u een knikarmscherm heeft loopt uw zonwering recht uit. Knikarmschermen zijn het lastigste soort om schoon te maken. Wanneer u begint met schoonmaken, zorg er dan voor dat u ladder of trapje stabiel staat. Neem uw emmer met het schoonmaaksopje nooit mee omhoog uw ladder op. Gebruik voor het schoonmaak sopje nooit agressieve schoonmaakmiddelen. Dit kan schade veroorzaken aan uw zonwering. Maak voor het schoonmaken gebruik van afwasmiddel of groene zeep. Gebruik deze schoonmaakmiddelen in combinatie met een zachte borstel of een schoonmaakdoek.

Hoe gaat u te werk

Uw zonwering bestaat uit een zonweringdoek en het kunststof. Het kunststof kunt u gewoon afnemen met een zachte doek. Spoel het kunststof eerst af met water, zo verwijderd u het ergste vuil en eventuele zandkorrels. Als er nog veel zandkorrels op het kunststof zitten, dan heeft dit een schurend effect. Zo beschadigt u het kunststof. Nu kunt u met een zachte doek het kunststof schoonmaken met een sopje met mild schoonmaakmiddel. Als u het kunststof heeft afgenomen kunt u nogmaals het kunststof afspoelen met water om het ergste schoonmaakmiddel eraf te spoelen. Hierna kunt u het doek schoonmaken. Doe dit in dezelfde volgorde als het kunststof. Eerst afnemen met water, schoonmaken met een sopje en nogmaals afspoelen met water. Het is erg belangrijk om het zonweringdoek goed te laten drogen voordat u het zonnescherm inrolt. Als u dit niet doet, kunnen er schimmelplekken ontstaan.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *